Gimnazijos valgyklos valgiaraščio tyrimas

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Gimnazijos valgyklos valgiaraščio tyrimas

Balandžio mėnesio pabaigoje gimnazijoje vyko mokinių apklausa, siekiant išsiaiškinti, kokia yra mokinių nuomonė apie dabartinį gimnazijos valgyklos valgiaraštį. Anketos rezultatai padės lengviau įvertinti galimybes plėsti valgyklos patiekalų asortimentą bei pasiūlyti naujų patiekalų, laikantis vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo. Apklausoje dalyvavo 70 mokinių. Anketoje mokiniai turėjo nurodyti, kokie patiekalai jiems patinka, kokie nepatinka, kokius reikėtų keisti, ko jie pageidauja.

Bendrabucio valgykla

 

Gimnazijos mokinių nuomone, jiems labai patinka makaronų patiekalai, kepsniai, blyneliai, manų košė, cepelinai, karšti sumuštiniai, burokėlių, trintos daržovių sriubos. Iš valgiaraščio mokiniai siūlo išbraukti žuvies patiekalus (išskyrus lašišą), įdarytus kotletus ar maltinius, vištienos šašlyką, plovą, grūdų košes. Šiuos patiekalus mokiniai siūlo keistų dribsniais su pienu, koldūnais, lazanija, balandėliais, kebabais, mėsainiais, šaltibarščiais, rūgštynių, raugintų kopūstų sriubomis. Šalia mėsos patiekalų mokiniai pageidauja dažniau valgyti bulvių košę, agurkų ir pomidorų salotas. Pietų metu be lietuviškų obuolių ar bananų, mokiniai pageidautų skanauti persikų, braškių, arbūzų, vynuogių, nektarinų.

Gimnazija, sudarydama mokiniams 21 dienos valgiaraštį, vadovaujasi sveikatos apsaugos ministro patvirtintu Maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašu, pagal galimybes atsižvelgia į mokinių nuomonę ir pageidavimus.

Bendrabucio valgykla1

Bendrabučio vyr. auklėtoja Gitana Zupkaitė

Prisijungę

Dabar svetainėje 120 svečių ir narių nėra

Prisijungti