Straipsniai Gimnazijos valgyklos valgiaraščio tyrimas
Balandžio mėnesio pabaigoje gimnazijoje vyko mokinių apklausa, siekiant išsiaiškinti, kokia yra mokinių nuomonė apie dabartinį gimnazijos valgyklos valgiaraštį. Anketos rezultatai padės lengviau įvertinti galimybes plėsti valgyklos patiekalų asortimentą bei pasiūlyti naujų patiekalų, laikantis vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo. Apklausoje dalyvavo 70 mokinių. Anketoje mokiniai turėjo nurodyti, kokie patiekalai jiems patinka, kokie nepatinka, kokius reikėtų keisti, ko jie pageidauja.
Gimnazijos mokinių nuomone, jiems labai patinka makaronų patiekalai, kepsniai, blyneliai, manų košė, cepelinai, karšti sumuštiniai, burokėlių, trintos daržovių sriubos. Iš valgiaraščio mokiniai siūlo išbraukti žuvies patiekalus (išskyrus lašišą), įdarytus kotletus ar maltinius, vištienos šašlyką, plovą, grūdų košes. Šiuos patiekalus mokiniai siūlo keistų dribsniais su pienu, koldūnais, lazanija, balandėliais, kebabais, mėsainiais, šaltibarščiais, rūgštynių, raugintų kopūstų sriubomis. Šalia mėsos patiekalų mokiniai pageidauja dažniau valgyti bulvių košę, agurkų ir pomidorų salotas. Pietų metu be lietuviškų obuolių ar bananų, mokiniai pageidautų skanauti persikų, braškių, arbūzų, vynuogių, nektarinų.
Gimnazija, sudarydama mokiniams 21 dienos valgiaraštį, vadovaujasi sveikatos apsaugos ministro patvirtintu Maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašu, pagal galimybes atsižvelgia į mokinių nuomonę ir pageidavimus.
Bendrabučio vyr. auklėtoja Gitana Zupkaitė