Gimnazijos auklėtiniai sėkmingai pasirodė irklavimo varžybose

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Gimnazijos auklėtiniai sėkmingai pasirodė irklavimo varžybose

Savaitgalį Trakuose vykusiose Lietuvos pavasario taurės – D. ir Z. Survutų memorialo varžybose sėkmingai pasirodė Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos auklėtiniai, treniruojami Vytauto ir Dalios Vaičikonių. Viso šiame čempionate varžėsi 19 gimnazijos auklėtinių 500, 1000 ir 200 metrų distancijose. Varžybos vyko dviejose amžiaus kategorijose -  suaugusiųjų ir jaunių.

Irklavimas

 

„Tai kontrolinio pobūdžio varžybos prieš gegužės gale vyksiantį jaunių ir jaunimo čempionatą, kuriame vyks atranka į Europos jaunių-jaunimo čempionatą, bei atrankos į kitų metų jaunių rinktinę vienas iš etapų. Dabartinės varžybos buvo gera proga patikrinti komandines valtis ypač dalyvaujant Latvijos rinktinei bei sportininkams iš Lenkijos bei Ukrainos“, - sakė baidarių ir kanojų treneris Vytautas Vaičikonis.

Jaunių grupėje 500 m. distanciją dviviete baidare greičiausiai įveikė gimnazijos auklėtinis Nedas Kraujalis su porininku iš Panevėžio sporto centro Linu Bukausku (01:39.6) ir iškovojo aukso medalį. Ši dvivietė jau kuris laikas yra nenugalėta ir yra vieni iš pretendentų atstovauti Lietuvai Europos čempionate.

Jaunių grupėje 1000 m. distancijoje antrąją vietą ir sidabro medalius dviviete baidare iškovojo Rytis Bakas ir Eligijus Bružas (03:47.4).

Jaunių moterų grupėje Aleksandra Sokolovaitė ir Vytautė Gaurytė dviviete kanoja 500 m. nuotolį įveikė per 2:38.8 ir iškovojo antrąją vietą bei sidabro medalius.

Jaunių grupėje 500 m. distancijoje keturviečių baidarių rungtyje visos trys prizinės vietos atiteko jungtinėms Panevėžio sporto centro bei Raimundo Sargūno sporto gimnazijos vaikinų komandoms. Pirmos vietos įguloje sporto gimnazijos auklėtiniai: Nedas Kraujalis ir Orestas Rimša (1:32:9), antros vietos įguloje Norbertas Vaitkus ir Martynas Grybė (1:33:7), trečios vietos įguloje Rytis Bakas ir Eligijus Bružas (1:39:7).

Merginų jaunių grupėje 500 m nuotolyje irkluojant keturviete baidare pirmąją ir trečiąją vietas iškovojo Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos sportininkės. Aukso medaliai atiteko Gabijai Bakaitei ir Emai Milašiūtei (1:59:1). Bronzos medaliais pasipuošė net trys gimnazistės - Beatričė Juškaitė, Paulina Timoščenko ir Jonė Vidutytė (2:08.2).

Vyrų grupėje 500 m distancijoje keturviečių baidarių rungtyje antrąją vietą ir sidabro medalius iškovojo Rytis Sakalauskas ir Heraldas Kairys su kolegomis iš Kauno ir Visagino (01:29.6). Sportininkai čia nusileido tik gausiai tituluotai įgulai kurią sudarė olimpiniai ir Europos čempionatų prizininkai, tad nusileisti teko gerokai labiau patyrusiems sportininkams.

Sekmadienį jaunių grupėje dviviete baidare 200 m. nuotolyje neįveikiami buvo  Nedas Kraujalis su porininku iš PSC Linu Bukausku (0:33.4), o sidabro medalis atiteko gimnazijos auklėtiniui Norbertui Vaitkui (0:33.9) kuris dviviete irklavo su kitu PSC auklėtiniu Povilu Čepele.

Merginų jaunių grupėje dviviete baidare 200 m. nuotolyje antroji vieta ir sidabro medalis atiteko Emai Milašiūtei ir jos porininkei Rasai Vaičikonytei (PSC) (0:41.9).

Sekančios varžybos - gegužės 27-29 Trakuose kur dalyvaus visi pajėgiausi Lietuvos jaunieji irkluotojai.

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos informacija

Prisijungę

Dabar svetainėje 119 svečių ir narių nėra

Prisijungti