Gimnazijos abiturientai dovanojo kraujo

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Gimnazijos abiturientai dovanojo kraujo

Šiandien 14-ika Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos abiturientų savanorių vyko į Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialą, kuriame tradiciškai prieš Naujuosius metus jaunieji sportininkai dovanoja savo kraujo. Šiandien vykusieji tai darė pirmą kartą.

Kraujo donorystes akcija7

 

„Jau ketvirti metai iš eilės organizuoju šią donorystės akciją „Padovanok kraujo“, nes kaip biologė galiu pasakyti, kad sportininkams tai yra naudinga sveikatai profilaktinė procedūra. Mokiniai tai daro savo noru, o tuo pačiu tai pagalba nacionaliniam kraujo centrui“, - sakė biologijos mokytoja Inga Mašauskienė.

Pasak mokytojos ji pati kasmet su mokiniais neatlygintinai aukoja kraujo, o ir kai kurie mokiniai po tokios akcijos tampa pastoviais kraujo donorais.

„Mūsų misija nuolat ir laiku aprūpinti Lietuvos gydymo įstaigas jiems reikalingais kraujo komponentais ir skleisti neatlygintinos kraujo donorystės svarbą. Lietuvoje per metus gydymo įstaigoms prireikia tūkstančio litrų kraujo“, - pasakojo Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo donorų organizatorė Sigita Vienažindienė.

Abiturientai susipažino su visomis kraujo donorystės procedūromis, tyrimais bei reikalavimais, kurių laikantis galima tapti kraujo donoru.

Kraujo_donorystes_akcija.jpgKraujo_donorystes_akcija1.jpgKraujo_donorystes_akcija2.jpgKraujo_donorystes_akcija3.jpgKraujo_donorystes_akcija4.jpgKraujo_donorystes_akcija5.jpgKraujo_donorystes_akcija6.jpgKraujo_donorystes_akcija7.jpg

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos informacija

Prisijungę

Dabar svetainėje 75 svečiai ir narių nėra

Prisijungti