Konferencija ,,Panevėžio miesto mokyklų aplinkų užterštumas“

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Konferencija ,,Panevėžio miesto mokyklų aplinkų užterštumas“

Š. m. lapkričio 17 d. Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje įvyko Panevėžio miesto Aplinkosaugos švietimo projekto ,,STEAM dalykų turinio plėtra Panevėžio miesto savivaldybės bendradarbiaujančių mokyklų tinkle“ baigiamoji konferencija ,,Panevėžio miesto mokyklų aplinkų užterštumas“.

gimnazijoje

 

Klimato pokyčiai, nuolat vykstantys ekstremalūs reiškiniai visame pasaulyje, kelia susirūpinimą ir paprastiems žmonėms, ir valstybių vadovams. Viena iš svarbiausių klimato kaitos priežasčių yra žmonių keliama tarša. Taigi, laimėję Panevėžio miesto Aplinkosaugos švietimo projektą, nutarėme pradėti nuo savo mokyklų aplinkos, kuriose praleidžiame didžiąją savo laiko dalį, panagrinėti jos užterštumą įvairiais aspektais. Projektu susidomėjo bei tyrimus savo teritorijose atliko 4 miesto mokyklos, Panevėžio kolegija bei KTU. Malonu, kad prisijungė ir Anykščių rajono Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazijos mokiniai ir mokytojai.  Buvo perskaityta 11 pranešimų.

Mokiniai, padedami mokytojų, analizavo savo mokyklų aplinkų oro užterštumą, elektromagnetinę taršą patalpose, CO2 ir temperatūros pokyčius klasėje, nustatinėjo dirvožemio pH mokyklos teritorijoje. Gamtos mokyklos mokiniai pristatė patarimus  kaip galime padėti paukščiams rasti namus šiuolaikiniame mieste. Troškūnų Kazio Inčiūros mokiniai tyrinėjo ir pateikė įdomių pavyzdžių kaip galėtume buityje chemines medžiagas pakeisti natūraliomis. Visoms mokykloms aktualią problemą pristatė Panevėžio kolegijos ir KTU lektorės. Jos analizavo padėtį Panevėžio mokyklose- susidarančių atliekų rūšis, kiekius bei prevenciją žiedinės ekonomikos akivaizdoje. (Visų pranešimų temos pateiktos programoje).

Tai jau antri metai, kaip vykdomas šis projektas mūsų gimnazijoje. Mokiniai įtraukiami į kūrybinius ieškojimus, atlieka tyrimus, daro išvadas. Labai svarbu ir tai, kad gaunami viešo kalbėjimo įgūdžiai. Daromos išvados, taisomos klaidos, mokomasi iš jų ir tai, be abejonės, mokiniams pravers ateityje.

PANEVĖŽIO RAIMUNDO SARGŪNO SPORTO GIMNAZIJA

Panevėžio miesto aplinkosaugos švietimo projekto nuotolinės konferencijos

„PANEVĖŽIO MIESTO MOKYKLŲ APLINKŲ UŽTERŠTUMAS“,

 skirtos STEAM dalykų mokytojams ir mokiniams,

PROGRAMA

Pradžia  2021 m. lapkričio 17 d. 10. 00 val.

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje

Liepų al. 2, Panevėžys 35141, el. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Konferencijos tikslas:

Pasidalinti žiniomis ir patirtimi, idėjomis ir praktiniais pavyzdžiais, pristatant projekto metu atliktus tyrimus apie mokyklų aplinkas, užterštumą, atliekų  kiekius ir rūšiavimą, stiprinant besimokančiųjų bendradarbiavimą, STEAM žinias ir gebėjimus šiuolaikinio gyvenimo iššūkiams spręsti.

10.00 val. – Dalyvių prisijungimas

10.05 val. – Konferencijos atidarymas - projekto koordinatorė Eugenija Mockūnienė

  1. 10 val. - Sveikinimo žodis. Gimnazijos direktorė Jūratė Pauliukienė
  2. 15 val. – Gimnazijos mokinių sveikinimas

10.30 val. Lektorių, mokinių ir mokytojų pranešimai:

1. ,,Erdvinio mąstymo lavinimas dailės pamokose, panaudojant antrines žaliavas“ pranešėja dailės vyr. mokytoja Gintarė Leonavičienė, Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazija.

2. ,,Oro taršos nustatymas gimnazijos aplinkoje“ pranešėja Greta Šeštokaitė IG klasė, Anykščių rajono Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazija, mokytoja metodininkė Virginija Paliulionienė.

3.,,Kaip galime padėti paukščiams rasti namus šiuolaikiniame mieste?pranešėja Danielė Lukoševičiūtė 8 klasė, Panevėžio Gamtos mokykla, papildomo ugdymo mokytoja metodininkė  Rima Ivanauskienė.

4.,,Oro tarša“ pranešėja Ugnė Paurytė ir Gabrielė Čeponytė III B klasė, Raimundo Sargūno sporto gimnazija mokytoja metodininkė Inga Mašauskienė ir mokytoja Virginija Pankienė.

5.„Chemines medžiagas keičiu natūraliomis“ pranešėja Augustė Karaliūtė IG klasė, Anykščių rajono Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazija, mokytoja metodininkė Vlada Dovydėnienė.

6.,,Dirvožemio pH nustatymas gimnazijos teritorijoje“ pranešėjos Gabrielė Folkmanaitė IA klasė ir Urtė Dilytė IB klasė, Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazija mokytoja metodininkė Irina Valkavičienė ir mokytojas metodininkas Valdas Skliaustys.

7.,,Elektromagnetinė tarša gimnazijoje“ pranešėja Goda Jusytė IB klasė mokytoja Aušra Drevinskaitė, Raimundo Sargūno sporto gimnazija.

8.,,CO2 ir temperatūros pokyčiai klasėje“ pranešėjai Urtė Čiuraitė, Amelija Alijošiūtė ir Rugilė Česnelytė 7A klasė, ,,Vyturio“progimnazija, mokytojas metodininkas Ramūnas Masilionis ir vyr. mokytojas Egidijus Mockūnas.

9.,,Aplinkos oro tarša“ pranešėjos IIIA klasės mokinės Neila Daunoravičiūtė, Dovilė Mikėnaitė ir Urtė Survilaitė, Panevėžio 5- oji gimnazija, mokytojas metodininkas Alvydas Jėčius

10,,Panevėžio mokyklose susidarančių atliekų rūšys, kiekiai bei prevencija žiedinės ekonomikos akivaizdoje“ pranešėjos Agila Zalatorienė, Panevėžio kolegijos lektorė ir Jovita Kaupienė KTU lektorė

   Konferencijos apibendrinimas

Konferencijos organizatoriai:

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazija

Panevėžio švietimo centras

Panevėžio miesto savivaldybė

Organizacinis komitetas

Jūratė Pauliukienė – Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos direktorė,

Alma Puodžiūnienė – Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui,

Eugenija Mockūnienė Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos geografijos mokytoja metodininkė,

Aušra Drevinskaitė – Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos fizikos mokytoja,

Edgaras Jankevičius - Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos IT mokytojas metodininkas,

Gintarė Leonavičienė- Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos dailės vyr. mokytoja,

Inga Mašauskienė – Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė,

Virginija Pankienė - Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos matematikos mokytoja,      

Valdas Skliaustys - Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos matematikos mokytojas metodininkas,

Irina Valkavičienė – Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos chemijos mokytoja metodininkė.

           

gimnazijoje.jpggimnazijoje1.jpggimnazijoje2.jpg
         

                                                Projekto koordinatorė- geografijos mokytoja metodininkė  

                                                Eugenija Mockūnienė  

Prisijungę

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra

Prisijungti