Kelionė į Europos jaunimo renginį Strasbūre

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Kelionė į Europos jaunimo renginį Strasbūre

Spalio 6-10 dienomis Raimundo Sargūno sporto gimnazijos mokiniai Gabrielė Čeponytė, Samanta Motužytė ir Emilis Varnas kartu su mokytoja Alma Jakusevičiūte – Kuleviče leidosi į Europos jaunimo renginį Strasbūre ( angliškai -  European Youth Event) .

Gimnazistai Strazbure3

 

Kelionės metu, jaunimo grupę iš įvairių Lietuvos kampelių lydėjo Rasa Duobaitė - Bumbulienė iš Europos Parlamento narių Andriaus Kubiliaus ir Rasos Juknevičienės biuro. Kelionė su keturiasdešimties asmenų grupe prasidėjo trečiadienio naktį. Iš Vilniaus jaunimas keliavo per Lenkiją, kur apžiūrėjo pagrindinius Varšuvos miesto objektus. Vokietijoje keliautojai grožėjosi literatūros klasikų Veimaro miestu, kur gyveno ir kūrė J. V. Gėtė, Fr. Šileris.

Spalio 8 dieną, pagaliau buvo pasiektas Strasbūras, kur jaunuoliai dalyvavo Europos jaunimo renginio atidaryme, aplankė parlamento rūmus, galėjo atlikti įvairias interaktyvias užduotis. Taip pat Lietuvos jaunimą labai šiltai sutiko Europos parlamento narys, profesorius – Liudas Mažylis, kuris atsakė į jaunimui rūpimus klausimus bei supažindino su Europos parlamento veikla, apdovanojo Europos parlamento simbolika.Vakare jaunimas apžiūrėjo Strazbūro architektūros grožį plaukiodami laivu.

Spalio 9 dieną lietuviai dalyvavo jaunimui skirtame susitikime pagrindinėje Strasbūro parlamento salėje, galėjo užduoti rūpimus klausimus ir diskutuoti apie jaunimui kylančias problemas bei Europos jaunimo ateitį. Išskritinis akcentas skirtas pandemijos sukeltiems padariniams: jaunimo nedarbui, psichinei savijautai, sumažėjusiam socialiniam ryšiui, nuotolinio darbo problemoms .

Atsisveikinę su Strasbūru, keliautojai dar sustojo pasidžiaugti Saksonijos sostinės Drezdeno pagrindinių objektų didingumu ir sugrįžo į Vilnių.

Jaunimas dėkoja organizatoriams už įspūdžių kupiną kelionę, gidei Linai už praturtinimą faktais apie aplankytų šalių žymiausius objektus, profesoriui Liudui Mažyliui už šiltą priėmimą ir nekantrauja pasidalinti savo patirtimi su mokyklos bendruomene. Gera žinoti, kad pats jaunimas gali prisidėti prie geresnės ateities kūrimo ir spręsti kylančias problemas bei kurti aplinką, kurioje kiekvienas asmuo galėtų jaustis saugiu, oriu ir galinčiu drąsiai įgyvendinti savo įdėjas.

Gimnazistai_Strazbure.jpgGimnazistai_Strazbure1.jpgGimnazistai_Strazbure2.jpgGimnazistai_Strazbure3.jpgGimnazistai_Strazbure4.jpgGimnazistai_Strazbure5.jpgGimnazistai_Strazbure6.jpg

Nuotraukos ir tekstas Almos Jakusevičiūtės - Kulevičės

Prisijungę

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra

Prisijungti