Krašto apsaugos dienos minėjimas ir profesijų pažinimas

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Krašto apsaugos dienos minėjimas ir profesijų pažinimas

    Gimnazijos mokiniai Krašto apsaugos dienos minėjime pažino orias profesijas:

     Spalio 7 diena – Krašto apsaugos diena, kuri Lietuvoje minima jau 13-tą kartą. III a ir III b gimnazijos klasės mokiniai vyko į Krašto apsaugos dienos minėjimo renginį, kurį organizavo Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai.

     Profesijos pasirinkimą jaunam žmogui gali lemti bent keletas faktorių. Tai ne tik asmeninės savybės, pomėgiai, motyvacija, įgytos patirtys, bet ir rinkos poreikiai. Profesijų pasirinkimas kartais siejamas su visuomenėje vyraujančiu įvaizdžiu, mitais ar net „madomis“, kurios kas keletą metų keičiasi kaip ir kitos mados, tad tokie renginiai mokiniams suteikė galimybę pakeisti nusistovėjusius mitus, susikurtus stereotipus.

     Renginio metu mokiniai susipažino su Lietuvos kariuomene bei kario profesija, sužinojo apie valstybės gynybą ir savo pilietines pareigas bei prievoles valstybei. Taip pat, jaunuoliai turėjo galimybe susipažinti ir su kitomis oriomis ir garbingomis profesijomis, kaip policijos pareigūno, ugniagesio gelbėtojo ir mediko. Mokiniai iš arčiau susipažino su kiekvienos profesijos darbe naudojama įranga ir technika, sudalyvavo karinėse estafetėse.

     Renginio akimirkos:

 

Parengė Socialinė pedagogė

Solveiga Morkūnienė

Prisijungę

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra

Prisijungti