Gimnazijoje pristatyta nauja sporto šaka - Piklbolas

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Gimnazijoje pristatyta nauja sporto šaka - Piklbolas

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje pristatyta nauja Lietuvai dar nežinoma sporto šaka - Piklbolas. Ją į Panevėžį atvežė buvęs panevėžietis Svajūnas Masilionis, šiuo metu gyvenantis JAV.

Piklbolo pristatymas5

 

“Galbūt ateityje ši sporto šaka taps olimpine ir mūsų gimnazija augins jos profesionalus. O dabar šios sporto šakos pagalba mūsų auklėtiniai galės vystyti greitį, jėgą, reakciją bei kitas fizines savybes“, - sakė Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos direktorė Jūratė Pauliukienė.

JAV lietuvių bendruomenės pirmininkas sporto reikalams Svajūnas Masilionis džiaugėsi galėdamas šią naują sporto šaką pristatyti savo gimtajame Panevėžyje ir puikioje sportininkų kalvėje – Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje. 

„Ši sporto šaka gimė 1965 metais JAV Vašingtono valstijoje. Jo ištakos badmintono žaidime. Šiuo  metu šios sporto šakos federacijos vienija penkiasdešimt pasaulio valstybių. Europoje ji populiariausia Ispanijoje, Čekijoje, Skandinavijos šalyse ir kaimyninėje Lenkijoje. Šiais metais įkurta ir Lietuvos Piklbolo federacija“, - sakė S. Masilionis.

Šios sporto šakos entuziastai tikisi, kad Piklbolas greit prigis ir Lietuvoje, nes jis nereikalauja didelių investicijų, prieinamas plačiosioms masėms. Jį žaisti gali šeimos, vaikai bei brandaus amžiaus žmonės. Piklbolą galima žaisti krepšinio aikštelėje ir teniso korte, ir visur, kur yra lygus paviršius.

Sporto ekspertai teigia, kad jau po keleto olimpiadų ši sporto šaka bus parodomoji, o gal net ir oficiali žaidynių programos dalis.

S.Masilionio teigimu jau po metų ar pusantrų tikimasi Lietuvoje surengti atvirą Lietuvos Piklbolo čempionatą.

 

Piklbolo_pristatymas.jpgPiklbolo_pristatymas1.jpgPiklbolo_pristatymas2.jpgPiklbolo_pristatymas3.jpgPiklbolo_pristatymas4.jpgPiklbolo_pristatymas5.jpg

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos informacija

Prisijungę

Dabar svetainėje 65 svečiai ir narių nėra

Prisijungti